minisemester som blev sjukhusbesök

Ja, allt blir ju inte alltid som planerat. Speciellt inte när det kommer till mig och Tommy.

För nån helg sen när vi var nere i Kristiansand så fick ambulansen komma och hämta honom mitt i natten för han hade fått njurstensanfall mitt i allt och kvar blev jag helt ensam i en främmade stad med hans dotter.  Han fick ligga på sjukhus för observation och jag fick hämta honom dagen efter som tur var.

Och nu, nu skulle vi på en helg weekend till svärmor på Sunndalsöra och vad händer? Jo jag fick vara där en dag, sen fick jag åka ambulans först till legevakten på sunndal och sen en till ambulans till sjukhuset i Molde. Läkarna trodde att mitt fostervatten hade gått för tidigt eller att jag hade hål i fosterhinnan som gjorde att jag läkte vatten och gav mig så fint besked om att mest troligt så blir jag liggande i flera veckor. Suck.

Det som var värst är när dem måste informera om vad som kan hända. Var bara i vecka 20 då, så dem berättar för mig vad som kan hända som värst och försöker lugna ner mig som ligger och gråter som en idiot. Det är det värsta jag har vart med om, den känslan att dem tror att jag ska in på förlossning för att jag hade ont i magen och dem trodde att mina värkar hade satt igång och veta att det inte finns en chans att det går att rädda lillen om den kommer ut. Jag tror aldrig jag har gråtit så mycket i hela mitt liv.

Jag blev lagt in för observation på födeavdelningen, jag som inte skulle dit förän om 20 veckor.

Jag har fått ligga ner i sängen från att jag kom dit och ett dygn framåt. Fick inte kliva upp för att gå på toa utan fick kissa i potta, hehe. Det var en konstig känsla. Fick ligga ner när jag åt, fick dricka med sugrör för att inte sätta mig upp för mycket. Läkarna har stuckit sönder mig för att ta tester, kollar feber osv. Kände mig som en stickdocka med mina blodårer som rullar och är osynliga. Men det gick bra efter MÅNGA om och med.

Som tur var hade jag Tommy med mig.

Läkarna var och klämde och kände, kollade ultraljud osv. Dem var helt underbara barnmorskorna och pratade och berättade. Hon som tog emot mig berättade att när jag kom in så var hon så nervös och trodde att allt skulle gå till helvete. Men att alla tester var fina och allt såg mycket bättre ut efter bara nån dag.

Värst var ändå när Tommy var tvungen att åka tillbaka till Oslo för att jobba och jag blev kvar på sjukhuset. Det blev ganska många tårar, men tacka gudarna så har jag världens bästa föräldrar och mamma flög ner till Molde för att vara med mig.

Efter några dagar så släppte dem ut mig, allt såg bra ut med bebisen och vi mår bra : ) Jag har blivit beordrad full vila och får inte resa. Så mamma fick köra ner bilen till Oslo och nu får jag helt enkelt stanna här tills bebisen kommer i september.

Mamma stannade och tog hand om oss i några dagar, det var helt underbart att ha henne här för en gång skull. Träffar ju nästan aldrig dem, önskar att det vore oftare. Men kanske en dag? :  )

Hon hann också med att köpa en ny säng till mig och Tommy, vilket vi är VÄLDIGT tacksamma över. Nu sover jag mycket bättre på nätterna och han sover som en stock. Vaknar inte ens av sitt alarm.

Nej, det här blev långt. Nu orkar jag inte skriva mer.

Snart är jag i vecka 23, tiden rusar på.

Nu ska jag lura tillbaka tven från min gubbe som bara sitter och spelar xbox. suck. hihi :  )

Ha en fin helg!

- C


Kommentarer
Ellinor

Vilken otroligt hemsk upplevelse du tvingades att genomlida! jag önskar dig verkligen all lycka i resten av graviditeten! I september kommer ni ha väldens finaste lilla bebbe hos er! Hoppas ni får en bra helg! kramar i massor//E

2010-05-14 @ 22:41:51
Berit

Ja man får verkligen tacka gudarna att allt gick bra, fick ju nästan hjärtinfark när jag hörde vad som hänt. Nej ta det bara lugnt nu och sätt Tommy i hårt arbete om det behövs så ska du se att allt går bra...:)

Kram

2010-05-16 @ 15:06:26


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Caarolinee

På nya äventyr i världen med min familj!

RSS 2.0